Sluttspillet 2016

Kalenderen skriver siste del av november; en tid på året de fleste assosierer med lange mørke kvelder og gryende julestemning. For de rundt 450 unge fotballglade som var samlet i Bergen denne helgen, var imidlertid julestemningen satt på vent til fordel for et av årets høydepunkter – sluttspillet i fotball.

 

Det har etter hvert blitt en tradisjon i Xercize at det hvert år arrangeres et sluttspill for de beste av foreningens fotballag fra Øst- og Vestlandet etter at sesongene blir avsluttet på hver sin side. Fire ulike aldersklasser deltok, med både guttelag og jentelag, som spilte til sammen 28 kamper. Det var 32 lag som deltok i sluttspillet, fra åtte ulike lokallag. Hele lørdagen ble det spilt kamper mellom de ulike lagene, og ivrige supportere heiet fra sidelinjen.

 

Selv om fotballen sto i fokus denne helgen, fikk også deltakerne inspirasjon og oppmuntring til å leve et aktivt kristenliv. Festen lørdag kveld begynte derfor med et inspirerende innlegg der Gershon Twilley talte levende om Josef, og det sinnelaget han viste da han svarte sine fristelser med setningen “Hvordan skulle jeg gjøre denne store ondskap og synde mot Gud?”. Dette var et budskap som er aktuelt for både store og små, og som kommer til nytte både på og utenfor fotballbanen. Kvelden fortsatt med et skikkelig festmåltid, underholdning og premieutdelinger i konfettiregn, og flere festlige innslag.

Vi takker alle tilreisende for besøket og for alle frivillige for all innsats med matlaging, rigging, vakthold, og som verter for overnattingsgjester med mer. 

Se stort bildegalleri av Frank Friberg og Anna Andersen nedenfor