Kamphelg på Stord

Helgen 26 - 28. April, var det duket for en skikkelig festhelg på Stord; årets første runde av Vestlandsligaen var i gang!

Mange barn og ungdommer fra Måløy, Molde, Stavanger, Bergen, og Sørlandet drar denne helgen over skog og fjell med destinasjon Rutle Konferansesenter. Her starter helgen med et tradisjonelt kveldsmåltid, etterfulgt av bordtennisturneringer, FIFA, animasjonsfilmer og forskjellige aktiviteter i gymsalen. Denne gymsalen blir også brukt som en av sovesalene for guttene, mens jentene sjekket inn på en skole like i nærheten.

Tidlig lørdag morgen er det mange trøtte fjes å se ved frokostbordet på Rutle. Det gjelder å spise skikkelig nå. Samle energi til dagens utfordringer. Gjennom de trøtte morgenfjesene skimtes det et snev av spenning. Sommerfugler. Hvordan blir resultatene i denne dagens kamper mon tro? Alle hiver i seg de siste brødsmulene og springer ned til bilene.

Solen skinner over Haugesund Idrettsannlegg. Det passer jo bra, for det er akkurat her helgens kamper skal holde sted. Dommerne blåser i fløyten, og de første kampene er i gang. Supporterne har inntatt plassene sine på sidelinjen, og heierrop og sang høres lang vei. Rundtom hele idrettsannlegget er spenningen til å ta og føle på, og med den skyfrie himmelen og de deilige, varme solstrålene, blir dagen bare helt perfekt!

Oppe i kafeteriaen kjennes deilig vaffellukt. Noen har pause, og unner seg en liten vaffel etter god innsats på banen. De passer på å ikke spise for mye – de vil ikke få problemer på neste kamp!

Som en avslutning på den lange, flotte dagen på fotballbanen, med bøttevis av trivsel, innsats, blod, svette og tårer, er Rutle duket for en skikkelig fotballfest. Hjemmelaget pizza står klar på bordene, noe som er et vakkert syn for de sultne og utmattede fotballsjelene. Samtalene flyter ved bordene, om hvordan dagens kamper har gått. Med flinke programledere og artige innslag, avsluttes festen med underholdning som sent vil glemmes!